Nybyggare, Strömsborg, Valhalla, Vallby 1900C

Nybyggare, Strömsborg, Valhalla, Vallby 1900C
Strömsborg, Valhalla, Vallby 1900C

söndag 22 januari 2012

Juholts eftermäle!

När Juholt avgår efter 303 dagar efter ett massivt förtroende uttalat av verkställande utskottet så börjar tankarna snurra kring vad som var orsaken.
Sverige och Danmark röstade om euron och sade nej. Nu ska olika finter till från Reinfeldt, för att bakvägen och mot folkets vilja kasta Sverige in i EUs krisprojekt. När länder och regering fuskar och fusket är känt hörs ropen på att EU ska ges rätt att godkänna enskilda länders budgetar, skatter och politik.  Vägen till en system i form av sovjetunionen närmar sig.

Juholt ville inte gå med i europakten och då ska han kämpas ned av en maktelit. Förre statsministern Göran Persson (s) med stöd av Erik Åsbrink (s) slänger sig in och förklarar sitt stöd till Carl B Hamilton (fp) och Reinfeldt (m) att Sverige ska gå med i europakten för att försvara euron. 

En socialdemokrati som lurade sig själv och lurade folket in i EU har inget annat alternativ än att stödja  EUs maktelit i övergången till ett diktatoriskt styre.

Morgonbris julnummer 1920.
Hjalmar Branting
Mottag vår hyllning på 60-årsdagen och vårt samfällda tack för din kampfyllda, framgångsrika livsgärning för socialismens allmänmänskliga strävan till frihet och rätt åt alla:
Från Socialdemokratiska kvinnoklubben i bl.a.  Eskilstuna, Katrineholm och Torshälla.


"Över vägen låg ömsom sol, ömsom skugga ....."


Detta att ställa mot att Eskilstuna en gång i tiden var en av socialdemokratins starka fästen. Politiken formar samhället men inget är beständigt utan förändras med tiden och den socialdemokrati som tidigare fanns flagnar sakta bort. Kvar blir de avtryck som arkiv och bilder kan förmedla.

Inga kommentarer: